Membru din: Dum 15 Iul, 2007 20:32 Mesaje: 7715 Locaţie: Timisoara
Concertele Depeche Mode de la Bucureşti şi Atena vor fi reprogramate în luna iulie a acestui an, iar cele de la Belgrad şi Zagreb vor fi incluse în segmentul indoor al turneului din 2010, anunţă surse apropiate managementului trupei, potrivit NewsIn. Trupa Depeche Mode a anunţat săptămână trecută că a anulat trei concerte, cele din Varşovia, Riga şi Vilnius, deoarece medicii au decis că solistul Dave Gahan are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera şi pentru a se asigura că poate reveni pe scenă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul oficial al trupei. Cele trei concerte anulate urmau să aibă loc în Varşovia (Polonia), pe 23 mai, în Riga (Letonia), pe 25 mai, şi la Vilnius (Lituania), pe 27 mai. În anunţ se menţiona că, în afara show-ului de la Bucureşti din 16 mai, au fost anulate şi concertele la Sofia (pe 18 mai), Belgrad (20 mai) şi Zagreb (21 mai). Trupa britanică a fost obligată să anuleze şi concertele din Atena şi Istanbul, anunţate pentru 12 şi 14 mai. În seara zilei de 12 mai, înaintea concertului ce trebuia să aibă loc la Atena, lui David Gahan i s-a făcut rău şi a fost transportat de urgenţă la spital. Potrivit presei bulgare, solistul a fost sfătuit de medici să meargă în SUA, pentru tratament. Depeche Mode este una dintre cele mai longevive formaţii, devenită celebră la începutul anilor '80 şi prezentă cu 45 de piese în topurile single britanice. Formaţia este adepta stilului new wave, a lansat 11 albume de studio şi a vândut peste 75 de milioane de discuri.
Michael Jackson nu-si poate sustine cele 50 de concerte programate
Michael Jackson a declarat fanilor din Los Angeles că nu ştia de programarea a 50 de concerte, fiind informat doar de zece şi că e posibil să nu fie destul de pregătit din punct de vedere fizic pentru a face faţă tuturor show-urilor, potrivit revistei online New Musical Express, preluata de NewsIn.
"Nu ştiam că este vorba despre 50 de concerte. Nu sunt un mare mâncăcios, trebuie să mă mai îngraş puţin. Sunt supărat pe organizatorii concertelor, pentru că au plănuit 50 de spectacole pentru mine. Eu vroiam să am doar zece concerte pe O2 în Londra şi apoi să fac un turneu în alte oraşe din lume, nu să am 50 de concerte în acelaşi loc. Am mers la culcare ştiind de zece concerte şi m-am trezit cu vestea că au fost vândute bilete pentru 50", a declarat Michael Jackson fanilor strânşi în faţa studiului său de repetiţii din Los Angeles.
Reprezentanţii AEG, promoterul cântăreţului american, responsabili de organizarea concertelor de la Londra, au declarat că nu este adevărat că Michael nu ştia numărul concertelor. "Nu este adevărat. Numărul de concerte a fost cunoscut de Michael încă de la început", a declarat Randy Phillips.
Madonna - fabrica de controverse şi entertainment
Urâtă de reprezentanţii bisericii. Divinizată de comunitatea gay. Detestată de colegele mai tinere, care-i tot aşteaptă „pensionarea”, pentru a putea avansa în topul popularităţii.
Adorată de milioane de anonimi din toate colţurile lumii. Cea mai celebră figură feminină a industriei muzicale. Madonna.
În 2006, am văzut-o în concert la Praga. Lângă scenă, un admirator isteric se agita în zona rezervată susţinătorilor de top ai divei. „You’re one of my bitches!”, a exclamat Madonna, în semn de recunoaştere, în pauza dintre două piese. Sleit de emoţie, tânărul a dat din cap, cu ultimele puteri. A fost întrebat la câte concerte a urmat-o, în respectivul turneu. „La 14”, a susurat fanul. „Meriţi să te pup”, a decretat regina muzicii pop, care şi-a ţinut, în secunda următoare, promisiunea. Copleşit de atenţia acordată de suverană, omul s-a aflat, preţ de câteva secunde, în imediata apropiere a leşinului. Este reacţia tipică a unui adept al „madonnismului”.
Show-ul în cauză, ţinut la Sazka Arena (rebotezată O2), o sală de 18.000 de locuri, a fost un produs perfect al fabricii de divertisment Madonna. După cum singură recunoaşte, nu e o expertă în cântatul live. Dar preformanţele ei vocale ajung să conteze cel mai puţin, în economia spectacolului. Pentru că tot ceea ce se petrece, în rest, în spaţiul destinat reprezentaţiei, este impecabil. Şi copleşitor, prin complexitate, virtuozitate şi intensitate. Faptul că o femeie trecută, la vremea respectivă, de 45 de ani, alerga, dansa, se agita încontinuu, de-a lungul întregului concert, era o performanţă în sine. Faptul că dansatorii din trupa ei păreau să dea cu tifla gravitaţiei şi oricăror limitări impuse de un fizic normal reuşea să te nedumerească suficient de mult încât să nu mai ciuleşti urechea, cu maximă atenţie, la sunetele emise de solistă. Faptul că instrumentiştii şi oamenii de la backing voclas care întregeau distribuţia erau excepţionali te făcea să-i ierţi protagonistei erorile tradiţionale. Madonna n-are ambitusul excepţional al lui Mariah Carey. Nu e nici pe departe la fel de versatilă vocal precum Whitney Houston sau Céline Dion. E depăşită, ca valoare interpretativă, de mult mai tinerele Christina Aguilera sau Beyoncé. Din comparaţia cu multe dintre vedetele breslei ar ieşi în dezavantaj. Dar Madonna este, în continuare, cea mai populară. Pentru că se reinventează. Pentru că şochează. Pentru că nu renunţă. Pentru că se înconjoară de oameni foarte buni. Pentru că în jurul ei gravitează o entitate perfect pusă la punct, generatoare de controverse şi entertainment în egală măsură. Produsul, excelent ambalat şi promovat, are rezultatele scontate la capitolul vânzare. La 51 de ani, Madonna se cumpără cu frenezie.
Madonna, ce dezamăgire! de Florin NEGRUŢIU
M-am dus la Madonna să fiu provocat, scandalizat, excitat. Am răsuflat uşurat când pe ecrane a apărut scris „Game over”.
A fost una dintre cele mai plictisitoare însăilări artistice pe care le-am văzut vreodată. Spectacolul a fost un ghiveci înduioşător de prost făcut. Tezist şi superficial, a fost o sumă de imagini aruncate anapoda: puţin sex, puţină politică, şi mai puţină muzică. Motive sexuale îngroşate gratuit: o mireasă sărutată pe gură, într-un gest de lesbianism care nu mai dă pe spate pe nimeni; un act sexual cu o chitară – un gest ieftin şi facil; mângâieri lubrice ale feselor – frumos, dar banalizat prin repetare. Simbolurile politice – aceeaşi inocenţă hollywoodiană, ideologii în alb şi negru, iconuri căutat puternice, dar banalizate: Hitler şi Michael Moore, Kim Jong-il şi Obama, Lukasenko şi Al Gore. Şi pentru ca şuşa să fie completă, Madonna a apelat la reţeta infailibilă a tuturor realizatorilor TV şi a show-man-ilor fără idei şi talent care vor să scoată un succes rapid: a adus pe scenă nişte ţigani. Madonna a dat-o pe lăutărească. Şi i-a întrebat foarte serios pe spectatori dacă ştiu cum se spune în ţigăneşte „iubire nebună”, pentru că, nu-i aşa, astfel e iubirea, nebună. De la iubire, diva a sărit iar la politică. „Mi s-a adus la cunoştinţă, că în Europa de Est, ţiganii sunt discriminaţi”. Evident, Madonna nu poate accepta asta, cum nu poate accepta nici ca homosexualii să fie discriminaţi. Trebuie să ne iubim şi să ne respectăm între noi. Of, of, Madonno, Madonno, trebuia să vii tu din America să-mi spui că dictatura e rea şi democraţia e bună şi că binili învinge. Nu vrei tu mai bine să faci o tură prin sectorul 5 cu autobuzul 117, că tot circulă în noaptea asta „sticky and sweet”? Sau mai bine să cânţi, dacă tot ne-am ostenit cu toţii până aici?
Original şi provocator cum s-a anunţat, afurisit de mai multe biserici simultan, show-ul a sfârşit în clişeele prăfuite ale political correctness-ului şi vai! în conformismul cel mai sterp cu putinţă. Kitschul nu a fost căutat în scop ludic sau ironic, el a fost obţinut involuntar, marcând un show despre care ni s-a spus că va fi unul cum n-a văzut România. Şi chiar n-a văzut. Depeche Mode a fost profi şi deştept făcut, Rolling Stones a fost cool şi felin, Billy Idol a fost fierbinte şi sexy, Madonna a fost pur şi simplu plictisitoare. Un show de plastic. O dezamăgire. Cât despre divă –aşa cum este alintată la toate buletinele de ştiri – n-a fost nici sticky, nici sweet (deşi cei de lângă scenă bagă mâna-n foc că au văzut cea mai bună parte din Madonna). Nici n-a prea cântat. Mie mi s-a părut o Bubulină făcând playback după Madonna de altădată.
•Două lucruri care mi-au plăcut: Like a Prayer, care mi-a amintit de nebunia de demult şi de ce-mi place Madoona şi Give It To Me, ca o promisiune unui viitor contagios. Madonna arată impecabil la 50 de ani şi se mişcă precum un drac.
•Organizare mizerabilă, sonorizare infectă, trei sferturi dintre spectatori n-au văzut nimic. Aş vrea să ştiu cui i-a aparţinut ideea unui concert Madonna printre copacii din Parcul Izvor, ca să-i trimit urările de bine ale miilor de oameni care au plecat înainte de sfârşitul concertului. A fost, totuşi, un concert cu un milion două sute cel mai ieftin bilet, nu o vangheliadă cu mici şi bere.
Leonard Cohen la Bucuresti: Nu un concert, ci un spectacol!
7800 de oameni au fost prezenti seara trecuta la al doilea spectacol pe care Leonard Cohen l-a sustinut la Bucuresti, pe Stadionul Tineretului „Iolanda Balas Soter”. Ultimele locuri s-au epuizat inainte de inceperea concertului; Cohen s-a vandut din nou pana la ultimul bilet.
Spectatorii au avut ocazia de a participa la un concert ca in Hyde Park. Multi dintre ei au stat intinsi pe iarba, savurand atmosfera intima.
Mr. Cohen a inceput punctual, ca un adevarat gentleman, la ora 20.00. De data asta, insa, publicul roman a fost pregatit pentru punctualitate, astfel incat atmosfera a fost speciala inca de la inceput. Prima piesa a indemnat spectatorii sa danseze „Till the end of love”, dar pasii de dans au aparut pe stadion abia odata cu piesa „Take this Waltz”.
Imbracat intr-un costum simplu, cu camasa alba, si cu nelipsita palarie, Leonard Cohen a repetat la Bucuresti performanta de acum un an, exersandu-si talentul de vrajitor pe miile de oameni prezenti la spectacol.
Timp de trei ore, cu doar o scurta pauza, artistul canadian si trupa sa au readus la Bucuresti cele mai frumoase dintre piesele repertoriului Cohen: Dance Me to End of Love / The Future / Ain’t No Cure for Love / Bird on the Wire / Everybody Knows / In My Secret Life / Who by Fire / Lover Lover / Waiting for the Miracle / Anthem / Tower of Song / Suzanne / Sisters of Mercy / The Gipsy’s Wife / The Partisan / Boogie Street / Hallelujah / I’m Your Man / Take This Waltz / So Long Marianne / First We Take Manhattan / Famous Blue Raincoat / If it Be Your Will / Hey, That's No Way to Say Goodbye / Closing Time / I Tried to Leave You.
La fiecare solo al instrumentistilor sau la demonstratiile de talent marca Sharon Robbins sau Webb Sisters, Cohen a ramas, umil, parca, in umbra, cu palaria tinuta in mana si un zambet aprobator. In fata publicului a ingenunchiat. A vorbit direct si simplu fiecarui spectator, a cantat fiecarui suflet. Intreaga audienta a simtit la unison magia.
Ca si data trecuta cand a fost in Romania, Leonard Cohen a bisat indelung. A iesit de trei ori, topaind strengareste de pe scena, si s-a intors tot atat de vesel in fata unui public care l-a primit in picioare, cu aplauze prelungite. „I Tried to Leave You”, a spus Cohen la final, si, in cele din urma, dupa trei ore de exceptie, a facut-o
Alphaville si Bad Boys Blue vor aniversa 25 de ani de la infiintare pe scena Salii Palatului din Capitala. Evenimentul va avea loc pe 28 martie, de la ora 20:00, informeaza organizatorii.
Alphaville si Bad Boys Blue au dominat European Top 5 timp de doua decenii, cu piese ca Forever Young, Big in Japan, Sounds Like a Melody (Alphaville) si You're a Woman, Pretty Young Girl, I Wanna Hear Your Heartbeat, Save Your Love (Bad Boys Blue).
Discografie Alphaville: Forever Young (1984), Afternoons in Utopia (1986), The Breathtaking Blue (1989), Prostitute (1994), Salvation (1997), CrazyShow (2003).0
Discografie Bad Boys Blue: Hot Girls (1985), Heartbeat (1986), Love Is No Crime (1987), My Blue World (1988), The 5th (1989), Game Of Love (1990), House Of Silence (1991), Totally (1992), Kiss (1993), Completely Remixed (1994), To Blue Horizons (1994), Bang Bang Bang (1996), Back (1998), ...continued (1999), Follow The Light (1999), Tonite (2000), Around The World (2003), Heart & Soul (2008), Rarities Remixed (2009).
Biletele pentru concertul din Romania pot fi cumparate din punctele de vanzare Eventim din librariile Carturesti, magazinele Germanos si Vodafone sau online de pe site-urile eventim.ro, vreaubilet.ro si bilete.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro si in magazinele Diverta, cu preturi incepand de la valoarea de 40 RON. Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Teocta si Kompas Events.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum